Over SSC-I

Deze hoofdrubriek bevat 0 rubrieken:

Shared Service Center voor ICT (SSC-I) is dé ICT-dienstverlener binnen het domein van Justitie en Veiligheid.

Wij ontzorgen, van begin tot eind. Zo verzorgen wij de ICT voor alle gevangenissen, TBS-instellingen en jeugdinrichtingen. Dit begint bij binnenkomst van een gedetineerde en eindigt pas na het vertrek. Van vingerafdrukscans tot vervoersregistratie en veilig mobiel bereik in de cel. We zijn betrokken bij een pilot om de zelfredzaamheid van gedetineerden te vergroten voor een goede terugkeer in de maatschappij. Kortom: een breed scala aan ICT diensten in een maatschappelijke relevante context.

Maar we doen meer. We hebben een commerciële instelling met een sterk maatschappelijke betrokkenheid. SSC-I ontwikkelt, bouwt, implementeert en beheert ICT-werkplekken, applicaties en infrastructuur voor meer dan 20.000 gebruikers.

Betrouwbare en innovatieve ICT

Elke dag zorgen we ervoor dat meer dan 20.000 rijksambtenaren beschikken over ICT waarmee ze hun werk goed kunnen doen. Dat zijn overigens niet alleen de werknemers binnen gevangenissen, TBS-instellingen en jeugdinrichtingen van de Dienst Justitiële Inrichtingen. Wij rekenen ook onder meer de Raad voor de Kinderbescherming (RvdK) tot onze klanten, evenals de Dienst Terugkeer & Vertrek (DT&V), de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en screeningsautoriteit Justis. Zie hier onze totale klantenkring.
Wij hebben de ambitie om de klantenkring binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid verder uit te breiden.

Door de jarenlange ervaring binnen het veiligheidsdomein van de Rijksoverheid, zijn wij gespecialiseerd in veilige, betrouwbare en innovatieve ICT-oplossingen.

Vestigingen

In totaal werken circa 450 medewerkers bij SSC-I. Het merendeel daarvan werkt in Gouda, een ander deel in de nevenvestigingen in Soesterberg en Veenhuizen. SSC-I is opgebouwd uit de directie Ontwikkeling & Vernieuwing en de directie Beheer en kent daarnaast vier stafafdelingen.