Justis neemt eerste digitale planformulier in gebruik

SSC-I team Digitaal Aanvragen (DA) ontwikkelt in totaal zes formulieren

Screeningsautoriteit Justis, onderdeel van het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft het eerste digitale aanvraagformulier van hun afdeling Verlening & Toetsing (V&T) officieel in gebruik genomen. Het is het eerste in de reeks van zes die het SSC-I ontwikkelteam Digitaal Aanvragen (DA) voor die afdeling heeft opgeleverd.
Als eerste is het product BOD (Bijzondere Opsporingsdienst) vanaf 1 november 2019 in productie gegaan. Met het aanvraagformulier BOD kan een organisatie nu via internet bij Justis een verzoek tot vaststelling bekwaamheid en betrouwbaarheid voor een opsporingsambtenaar bij een bijzondere opsporingsdienst (BOD) indienen. Via hetzelfde formulier kan dit ook worden verlengd of ingetrokken.
De ingebruikname bij Justis werd groots gevierd. Medewerkers van Justis zijn erg te spreken over het resultaat. "Het is een mooi voorbeeld van multidisciplinair werken, waarbij ieders kennis en ervaring optimaal is ingezet om het beste resultaat neer te zetten," werd vaak gehoord tijdens het 'taartmoment' bij de officiƫle ingebruikname. Het ontwikkelteam en Justis zitten voorlopig niet stil. "Uitbreiding van functionaliteit en verdere verfraaiing van het digitale aanvraagformulier kunnen zo mede op basis van de eerste gebruikerservaringen verder worden vormgegeven," zo liet een woordvoerder van Justis weten.