SSC-I on tour

Nieuwe medewerkers namen kijkje bij DCR en de PI Krimpen

Onlangs zijn alle nieuwe werknemers en stagiairs van SSC-I een kijkje gaan nemen bij Detentiecentrum Rotterdam (DCR) en bij de penitentiaire inrichting (PI) Krimpen aan den IJssel. Vanwege de grote omvang van de groep moest dit jaar worden gekozen voor twee locaties. De groepen werden - geheel in stijl – rondgereden in de cellenbussen van de Dienst Vervoer en Ondersteuning (DV&O), een goede klant van SSC-I.


DCR
Nadine Lindrob, stagiaire bij Team Communicatie, ging mee naar het Detentiecentrum Rotterdam. “Tijdens de rondleiding doorliepen we hetzelfde proces als dat de vreemdelingen doorlopen. We hebben van alles gezien, van de cellen tot aan de recreatiekamer, van de buitenplaatsen tot de bezoekersruimte. Ik vond het wel heftig en indrukwekkend. Echter, de rit in de cellenbus was erg apart en interessant om een keer mee te maken.”


Krimpen
Albert Groen, stagiair bij CTO office, is naar PI Krimpen aan den IJssel geweest: “Zeer indrukwekkend om te zien én te voelen hoe in Nederland wordt gestraft zonder te de-humaniseren. Tevens biedt de context van het zien en beleven van een PI een hele nieuwe laag en grondslag aan het werk dat wij allemaal iedere dag uitvoeren.”